13 Ιουνίου, 2009

Σιωπή. Την ξέρω. Την αναγνωρίζω. Είναι φίλη απο τα παλιά. Είναι απο τους φίλους εκείνους που βρίσκεις στην πορεία και μένουν για πάντα μαζί σου. Ναί, την ξέρω και με γνωρίζει κι εκείνη καλά. Όταν δεν έχω τι να πω στις κούφιες παρέες που ανακατεύομαι μου έχει μάθει πως να χαμογελάω για να μην δίνουμε στόχο. Είναι το μικρό μας μυστικό. Το κρυφό σινιάλο. Σαν θες ο κόσμος να σταματήσει και δεν βρίσκεις την έξοδο κινδύνου.
Έμαθα μαζί της να κρύβω και να κρύβομαι. Να ζω ήσυχα κι αθόρυβα. Να περπατάω στις μύτες των ποδιών μη τυχόν ξεσηκωθούν τα πρέπει κι αρχίσουν αυτές οι αμπελοφιλοσοφικές συζητήσεις που βαριέμαι. Γιατί ο άνθρωπος όταν βαριέται να ζήσει κάθεται και φτιάχνει θεωρίες. Μετά έχει την χαρά να τις παρουσιάζει στο πλήθος με το μπλαζέ του ύφος και το μεγαλεπίβολο 'εγώ' του.
Τότε θυμάμαι την γνώρισα την σιωπή. Όταν κουράστηκα να ψάχνω λόγια για διαλόγους ανούσιους. Οι άλλοι? Τι να καταλάβουν? Έχεις βρεί πολλούς ανθρώπους να σ'ακούνε σωπαίνοντας? Όχι, μην ανησυχείς γι'αυτούς. Στο είπα ξανά. Ο καθένας κρατάει απο εσένα αυτό που μπορεί να αντέξει.
Εσύ? Πες μου... Την αντέχεις την σιωπή?..

5 σχόλια:

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

πόσο σε καταλαβαίνω..ακριβώς αυτό που λες..οι άνθρωποι όταν βαριούνται φτιάχνουν φιλοσοφίες να έχουν να επιδεικνύουν..

κι εγώ βρίσκομαι καμιά φορά σε τέτοιες "παρέες" και βγάζω το σκασμο κι όλο με ρωτάνε τι έχω.Τίποτα δεν έχω φίλε,απλώς δε γουστάρω να γίνω σαν εσένα απλώς για να πω κάτι.

enjoy the silence :)

Morpheus είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=1UOH_AzJJ_s&feature=related

Που είσαι ρεεε?

kioy είπε...

Καλησπέρα καλή μου!

Μα σιωπή βέβαια...

Σιωπή: κατάσταση γαλήνης και πλήρωσης όλων των αισθήσεων...
Ξέρεις γιατί οι άνθρωποι δεν αντέχουν τη σιωπή; Γιατί δεν υπάρχει σιωπή... Τότε αναλαμβάνει ο εαυτός τοους, καποιος το είπε συνείδηση, και τους πλυμμηρίζει με εκκωφαντικά συνθήματα θλίψης, ενοχών, τύψεων, εμμονών κλπ κλπ. Και αυτή τη σιωπή δεν την αντέχουν... Μα η σιωπή είναι γαλήνη ή τρικυμία, ανάλογα με το καθρέφτισμα της ψυχής σου... Νιώθω ότι είπα ήδη πολλά, χαλώντας τη νηνεμια του τοπίου...

Την καληνύχτα μου...:)

(Άλλο σιωπή άλλο σιγή(να μας γράφεις συχνότερα!))

giannis είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΟΕ...

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ Κ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ...

ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΜΠΟΔΙΟ ΔΕ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ....ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΚΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Η ΣΙΩΠΗ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ Κ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ...
ΥΓ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ Κ ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ.....

GidoKo_Blog είπε...

Δεν σε εκθέτει ποτέ, υποδηλώνει σοφία... Τώρα γιατί συχνά διερωτάσαι γιατί δεν μιλάω...???