29 Φεβρουαρίου, 2008

ΘΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΡΕ!!!!

Μπαίνει εδώ και κάμποσο καιρό ένας ανεκδιήγητος τύπος στο blog κι αφού διαβάσει όλα τα άρθρα, πράγμα αξιοσημείωτο, αφήνει τα.... σχόλια του με αιχμές για την ιδεολογία των EMO, την μελαγχολία και γενικά βρίζει και καταδικάζει ότι είναι έξω απο τον δικό του κόσμο του "να'χάμε να λέγαμε".
Μου κάνει εντύπωση πραγματικά πως κάποιος μπορεί να χαλάει χρόνο απο την ζώη του αλλά και φαιά ουσία (λέμε τώρα) για κάτι που πραγματικά του είναι αδιάφορο σαν στάση ζωής?Πως κάποιος αντιλαμβάνεται την μελαγχολία σαν ιδεολογία των emo και δεν μπορεί να καταλάβει πως κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα αντιμετωπίζουν με τον δικό τους τρόπο? Επίσης, δεν καταλαβαίνω την άποψη υπέρ της βίας κατά των emo ή των trendy ή δεν ξέρω και γω ποιών άλλων. Απο εκεί και μόνο εγώ προσωπικά βγάζω συμπέρασμα για την κουλτούρα που διαθέτει κάποιος. Απο το γεγονός πως δεν σέβεται την διαφορετικότητα του άλλου, τις διαφορετικές απόψεις και τον διαφορετικό τρόπο εκφρασής τους.
Επειδή ο ένας λόγος που δημοσιεύω αυτό το post είναι αφ'ενός να το δει μπας και ξεκολλήσει - που δεν το βλέπω - αν και είμαι σίγουρη πως θα αφήσει σχόλια τύπου:"Να πας να γαμηθείς παλιοemo, πάτε στο σύνταγμα τώρα" κι άλλα τέτοια χαριτωμένα γιατί μέχρι εκεί φτάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος - τι να κάνουμε τώρα?- αφ'ετέρου γιατί πολλοί απο μας ανα καιρούς έχουμε σκεφτεί αλλά και σεβαστεί μ'έναν παράξενα αρρωστημένο τρόπο το τι θα σκεφτούν και τι θα πούν άνθρωποι σαν τον... "ανεκδιήγητο".
Έχουμε βάλει πιο πάνω απο δικές μας απόψεις και προθέσεις το "τι θα πει ο κόσμος", ο οποίος κόσμος σκέφτεται το ίδιο πράγμα για τον δικό του κόσμο και πάει λέγοντας και καταλήγουμε να παίζουμε ένα παιχνίδι επιβίωσης της καλύτερης στημένης εικόνας καθωσπρεπισμού.
Δεν θα απολογηθώ για τον τρόπο που σκέφτομαι γιατί δεν είμαι αναγκασμένη. Έχει χυθεί αίμα αγαπητέ ηλίθιε για να μπορώ κι εγώ κι εσύ κι όλοι να λέμε ότι θέλουμε και να σεβόμαστε όλα όσα λένε οι άλλοι με τα οποία δεν συμφωνούμε εμείς. Κανείς δεν σ'αναγκάζει να διαβάσεις και να συμφωνήσεις με κάτι που δεν σε εκφράζει αλλά πίστεψε με δεν είσαι σε θέση να κρίνεις ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλον.
Αν ο καθένας κοιτούσε τα δικά του προβλήματα και δεν κριτίκαρε τους άλλους σε μια προσπάθεια να τους μειώσει για να αισθανθεί εκείνος ανώτερος ή πιο cool που θα λέγαμε και στα ελληνικά, θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα.

4 σχόλια:

Sweet and bitter είπε...

Γεια!
Κάποια από αυτά που λες μοιάζουν με όσα έγραψα κι εγώ σήμερα! Ούτε συνεννοημένες να ήμασταν!

Τα φιλιά μου!

Christina Noe είπε...

Oloi krivomaste piso apo kati.Apla den katalaveno giati prepi na krinoume to diaforetiko.An den s'aresi kati let it be.
Kalimera kai kalo mina!!!

Dimitris είπε...

Ο φασισμός δεν είναι μόνο πολιτική ιδεολογία σε εθνικιστικούς ή αλυτρωτικούς τόνους.Δεν είναι απλά θρησκευτική έκφανση εκφραζόμενη από τη τζιχάντ(ιερός πόλεμος)ή τη χριστιανική μισαλλοδοξία.Δεν είναι αθλητική πεποίθηση που οπλίζει το χέρι ενός οπαδού να χτυπήσει ένα άλλο απλά επειδή φοράει αλλου χρώματος κασκόλ...
Ο φασισμός έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας,με το πώς αντιλαμβανόμαστε και δεχόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου και με το πόσο νιώθουμε ότι απειλούμαστε άπό αυτή.
Δειλά ανδρείκελα που προσπαθούν να κρύψουν τη μετριότητά τους από την οποία δε θα ξεφύγουν ποτέ επιτιθέμενοι σε ότι δεν κατανοούν ή αποδέχονται.Χέστες που με άναρθρες κορώνες λεκτικής βίας ή ακόμα και με βίαιες πρακτικές ηδονίζονται στην ιδέα ότι καταστρέφουν τον "αντίπαλο" που τους υπέδειξαν άλλοι(μιας και οι ίδιοι καλουπωμένοι γίνονται πειθήνια φερέφωνα)υποκαθιστώντας τη χαμ΄΄ενη τους σεξουαλική δράση.(δεν είναι τυχαία άλλωστε η συνήθης έκφραση σε τέτοιου είδους επιθέσεις ..."θα σε γαμ..ω ρεε ή άλλες ανάλογες).
Στο τέλος όμως της ημέρας οι μάσκες πέφτουν.Οι ανόητοι ευτυχισμένοι στην άγνοιά τους μένουν εκτεθιμένοι απέναντι σε μια κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά που δείχνει να ξυπνά από το λήθαργο.Τα όρια της ελευθερίας είναι σαφή και διακριτά..και στους αρνητές της ελευθερίας δεν τους πρέπει καμια ελευθερία.
Δεν είμαι Emo αλλά ούτε και trendy.Δεν είμαι ροκάς σκυλάς ή μεταλλάς."Οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους και οι πινακίδες για τα οχήματα" όπως έχει ειπωθεί.Είμαι ένας απλός καθημε΄ρινός συνηθισμένος άνθρωπος και σαν τέτοις θέλω να αντιμετωπίζομαι,για αυτά που εκφράζω,πιστεύω και δέχομαι και όχι για το πώς ντύνομαι, χτενίζομαι ή κουρεύομαι....

Υ.Γ.Χριστίνα μη διαγράφεις σχόλια του τύπου που περιγράφεις στο κείμενό σου.Άφηνε τον κάθε ενυπόγραφα εκφραζόμενο αναγνώστη σου να εκτίθεται,προσφέροντας θυμηδία στους υπολοίπους,μιας και είναι το μόνο που μπορεί να κάνει....

Christina Noe είπε...

Dimitri ta sevi mou!

Kalimera kai kalo mina!