27 Μαρτίου, 2008

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39

(Αυτό το κείμενο είναι ταμμένο κι εξαιρετικά αφιερωμένο....)
Βασικά είναι 44 αλλά δεν της το λέμε... Δεν είναι έτοιμη ακόμη να αντιμετωπίσει την κρίση των 40 κι έτσι εμείς σαν καλοί φίλοι απλά κουνάμε συγκαταβατικά το κεφάλι κάθε φορά που ξεστομίζει την ηλικία στην οποία πάγωσε ο χρόνος. 39.
Βέβαια, το θέμα δεν είναι ούτε τα χρόνια, ούτε οι ηλικίες, ούτε καν το κοινό μας μυστικό. Το θέμα είναι τι έγινε και κυρίως τι ΔΕΝ έγινε στα χρόνια που πέρασαν, τα όνειρα που έγιναν "αβαβά" όπως θα έλεγε κι η ίδια.
"Ε,μα είσαι κολλημένος εγγέφαλος ρε συ! Και στο κάτω κάτω τι έγινε? ΟΚ, έπρεπε να'χουν γίνει μα δεν έγιναν πραγματικότητα αυτά που ήθελες. Ναί, ναί, το ξέρω πως έχεις πολύ καλές δικαιολογίες έτοιμες. Θα περάσεις τα υπόλοιπα 20 χρόνια να θρηνείς γιατί δεν έκανες αυτά που μπορείς να κάνεις ακόμα και τώρα?" την έκραζα σ'ένα απο τα εβδομαδιαία ξενύχτια μας.
"Ναί, ρε Χριστίνα, δίκιο έχεις αλλά..." Αυτό το "αλλά" σου "δεσποινίδα" μου, ακόμα μου τριβελίζει τ'αυτιά. Πάντα έτοιμο, πάντα επίκαιρο και πάντα παρών κι ετοιμοπόλεμο να ξεχορταριάσει τον κήπο με τις ελπίδες σου.
Είναι καλή και ταλαντούχα, με απίστευτο χιούμορ και την καταπιεσμένη ενέργεια μιας παντρεμένης. Αν θέλω να ολοκληρώσω το βασικό προφίλ της κόσμια γιατί μας διαβάζει και κόσμος, δεν πρέπει να ξεχάσω να προσθέσω μια ισχυρή δόση αλλοιωμένης ματαιοδοξίας και ύπερμετρου, καταστρεπτικού εγωισμού. Είναι σεταρισμένα τα πράγματα μέσα στο μυαλουδάκι της μ'έναν τρόπο τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια για αντεπιχειρήματα.
"Είσαι μικρή εσύ, δεν ξέρεις. Θα'ρθείς στη θέση μου και τα λέμε..."
Σου είχα υποσχεθεί ότι θα ανεβάσω ένα post για την πάρτη σου αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς ήθελα ή έπρεπε να γράψω.
Μάλλον για σένα που κατάφερες να γίνεις ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Μάλλον για μένα που δεν κατάφερα έστω για λίγο να σου αποσυνδέσω τα κόμπλεξ και να γράψουμε εκείνο το γαμημένο σενάριο που λέγαμε. Μάλλον για τα δυνατά ποτά που μου φτιάχνεις και μετά δεν μπορώ να οδηγήσω (οδηγάω που οδηγάω σαν τρελλή....). Μάλλον για τους στόχους που γεννάς με κάθε αυγή και θάβεις κάθε δύση. Αυτό. Γι'αυτό ένιωσα την ανάγκη να σε κράξω διαδικτυακά!
Γιατί τα δεξιά φρονήματα και τις "πέρασε μα δεν ακούμπησε" ρατσιστικές σου απόψεις μπορώ να τις ανεχτώ, αλλά το έγκλημα που κάνεις απο την πάλαι ποτέ νιότη σου ως τώρα που έχεις αρχίσει, καημένο μου, να χάνεις τα μαλλιά σου είναι πάνω απο κάθε επιθυμία μου κατανόησης σου.
Να το βράσω το ταλέντο σου αν η μόνη χρήση του θα είναι η αναφορά του στην επιτύμβια στήλη σου. Να τις βράσω και τις συμβουλές σου που προέρχονται απο βιβλία και όχι απο προσωπικά σου βιώματα. Και θα βάλω κι εσένα στο ίδιο καζάνι που βρίζεις τον Σ.Δ. για ένα... μικρό ελαττωματάκι που έχει!!!!
Δεν στα λέω αυτά για να γεμίσω την ανάρτηση - έγκλημα που ετοιμάζομαι να δημοσιεύσω, αλλά γιατί πραγματικά πιστέυω πως το μόνο πράγμα που έχεις να φοβάσαι είναι ο εαυτός σου. Είσαι τόσο χαρισματικό άτομο που ειλικρινά ο κόσμος είναι τυχερός που σε έχει.
Μην ξεχνάς πως ζούμε μόνο μια φορά. "Ζήσε για το τώρα", μου είχες πει. Το ίδιο σου λέω και τώρα.
ΖΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ....
Υ.Γ.1:Ελπίζω να μην μου θυμώσεις αν και δεν νομίζω πως περίμενες κάτι διαφορετικό...
Υ.Γ.2:Έβαλα και σημεία στίξης που φαγώθηκες!!!!!!!!!!
Υ.Γ.3:Την Δευτέρα να φέρω τίποτα να φάμε?

11 σχόλια:

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης αυτού του ποστ είχα ένα πονηρό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου... Πόσους σαραντάρηδες (και πενηντάρηδες μη σου πω... και άλλους που κοντεύουν τα εξήντα!) γνωρίζω που φέρονται όπως η κυρία που περιγράφεις! Αλλά, όπως έλεγε και μια άλλη ψυχή, λίγο νεότερη, "αν στα σαράντα σου σκέφτεσαι όπως στα είκοσι, τότε είκοσι χρόνια από τη ζωή σου πήγαν χαμένα". Δίκιο δεν έχει.

Εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους. Καλημέρα Χριστινάκι!

Christina Noe είπε...

Den xero an exei dikio i adiko,xero omos pos sigoura ine krima na xaramizontai onira kat'afton ton tropo!!!
Filia polla!
Kalimera!

giannis είπε...

otan xonoume se filo h fili gia to kalo ths ego mazi sas.....
pes k alla pio sklira an xreiastei noe

ps. o pliatsikas kalos, opos koi 2 kopeles pou tan mazi toy

Christina Noe είπε...

Oso kai na ta xoso ego an den theli kapoios...den ginetai tipota!
Kalo apogevma!

PS:Ennoite pos itan foveros...!!!

giannis είπε...

to thema einai na ta akousei, tora an einai kolimenos ,l problima tou glikia mou, esy prospathises omos

kala myala na eyxhtho ego sth 39 eton

Kostas Skiadas είπε...

Ή φράσις "ζήσε γιά τό τώρα" σημαίνει απλώς αδιαφόρησε γιά τό αύριο, τό οποίο ασφαλώς θά τό βρείς μπροστά σου. Όχι βεβαίως καί από τίς καλλίτερες συμβουλές.

Christina Noe είπε...

Fantazome pos mia ekdoxi bori na ine ki afti k.s.
Ego to metafrazo os...zise tin stigmi tora giati bori na min iparxi avrio.Zise to paron,gia na ime pio akrivis.
S'efxaristo pou perases

Dimitris είπε...

CARPE DIEM ή επί το ελληνικότερον...άδραξε την ημέρα,γιατί η(και συγγνώμη από ολους για το χαρακτηρισμό)πόρνη η ζωή είναι μικρή και στιγμή που περνάει δεν ξανάρχεται.Στο τέλος πάντα μετανιώνεις για όσα δεν βρήκες τη δύναμη να κάνεις...

Christina Noe είπε...

Gi'afto mas dothike i zoi gia na tin zisoume...Oxi gia na metaniounoume pou den tolmisame!
Filia dimitri!

PS:Foveros o mathitis sou!!!

veggos είπε...

Α ρε μεγαλοκοπέλες!!!!!

παράλληλος είπε...

"Πήραμε τη φύση για φύση και απαξιούμε να την ατενίσουμε μπας και μας εκλάβουν για τουρίστες."
(Οδ. Ελύτης)
Όσο άσχετο μοιάζει, τόσο σχετικό θαρρώ ότι είναι!