25 Μαρτίου, 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Απο εμπειρία και μόνο θα σου πω όχι. Ξέρω πως παίζεται αυτό το παιχνίδι και ποιοί είναι οι κανόνες του. Μου φτάνει μόνο μια ματιά στην αρχή για να προβλέψω το τέλος, σαν αποτυχημένη μάγισσα ξεβρασμένη στα βαλτόνερα του χρόνου.
Απο οίκτο και μόνο θα σ'ακούσω. Όχι πως με ενδιαφέρουν αυτά που λές αλλά για να επιβεβαιώσω αυτά που σου λέω εγώ. Έχω πολλές συμβουλές μες στο συρτάρι μου. Δεν τις χρησιμοποιώ συχνά κι έχουν μαζευτεί. Διάλεξε ποιά απο αυτές χωράει μες στο μυαλό σου και παρ'την. Μην ανησυχείς δεν θα σου την χρεώσω. Τις αλήθειες μου τις φυλάω καλά. Αυτές όμως είναι τζάμπα. Μου πιάνουν πολύ χώρο και θέλω να τις ξεφωρτωθώ. Έλεγα να τις πετάξω αλλά είπα που ξέρεις μπορεί να χρησιμεύσουν κάπου. Να που είχα δίκιο. Μην κάνεις παζάρια δεν πρόκειται να πάρεις κάτι παραπάνω απο μένα. Δεν το κέρδισες. Ίσως και να το αξίζεις αλλά είναι αργά τώρα πια για να τ'ανακαλύψουμε, κι εγώ κι εσύ.
Στην έκπτωτη βασιλεία σου δεν θα γίνω οπαδός. Δεν πείθεις πια, ουτε καν τον ίδιο σου τον εαυτό. Θα σ'αφήσω να μου ρίξεις το φταίξιμο απλά και μόνο γιατί δεν με νοιάζει, γιατί δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απο εσένα. Δεν έχεις καν το χάρτη για το δικό σου προσωπικό κυνήγι του θησαυρού. Πως περιμένεις να βρείς εμένα όταν δεν ξέρεις καν τι είσαι?
Μπορείς να με κατηγορήσεις για ότι θέλεις. Μην φοβάσαι σου δίνω εγώ το ελεύθερο. Ξέσπασε λοιπόν, μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Λίγες είναι οι νύχτες που σε προκαλούν να παίξεις με τον βυθό. Καλό θα είναι να το εκμεταλλευτείς. Ορίστε, σου χαρίζω μια συμβουλή ακόμα. Ελπίζω αυτή την γενναιοδωρία μου να την αναγνωρίσεις. Δεν σου χρεώνω τίποτα.
Θα φύγω τώρα. Δεν έχω να σου δώσω κάτι άλλο. Δεν νομίζω πως θέλω κιόλας. Σαν εκδρομή καλά ήτανε. Πολλά σου είπα πάλι και πως θα τα καταλάβεις...
Θα βρώ τον τρόπο ξέρεις να επιβιώσω. Μπορεί τώρα που ξεκολλάνε απο πάνω μου οι μέδουσες να αναπνεύσω καλύτερα.
Ευχαριστώ υποθέτω πως πρέπει να σου πω. Ευχαριστώ που με προφύλαξες απο σένα.

8 σχόλια:

giannis είπε...

opote thes eisai skliri e???
de ksero ti koubalas ma ksero oti eisai maxitis....
elpizo na pire to minima sou o paraliptis....xamogela.....
de ksero an eides ma me xarakthrisan k mena emo!!!!!

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Συμφωνώ με τη στάση σου Christinάκι. Είχα κι εγώ κάτι τέτοιους ανθρώπους - παράσιτα στη ζωή μου και φρόντισα να τους διαγράψω. Δεν αξίζει να ασχολείσαι. Άδικη σπατάλη ενέργειας. Ούτε στις αλήθειες μας είναι άξιοι να γίνουν μέτοχοι... Ασ' τους στην έκπτωτη, όπως πολύ ωραία λες, βασιλεία τους. Καμιά μέδουσα να μην αφήνουμε να κολλάει πάνω μας και να μας κλέβει το οξυγόνο!

Christina Noe είπε...

Gianni:Ime skliri nai,ine o monos tropos pou exo vri na epiviono.Afto den simeni pos den exo evesthisies apla den tis xaramizo.To kimeno den to diavase alla apo tin stasi mou tha mathi afta ki alla tosa...Exei megali dinami i siopi.
A!Nai to ida.Den xero ti na po gi afta ta atoma.Aporo giati xalane to xrono tous me kati pou den goustaroun!
Anefeli:Ki ego pistevo pos ine i moni axioprepis stasi se anaxioprepis anthropous.Mesa sto kolpo ine kai afta...
Show must go on!
Kalinixta kai stous dio sas!

Dimitris είπε...

Δεν έχω λόγια να σχολιάσω...διαβάζοντας το νόμιζα ότι το έγραψα εγώ...κάπου-κάποτε

Christina Noe είπε...

Ta megala pnevmata dimitri...!!!
Mia kalinixta sou stelno!

Ανώνυμος είπε...

Kορμιά απολιθώματα,λουλούδια μαραμένα κήπων..καρδιά μου από τριαντάφυλλο..καρδιά μου από ροδανθό.Ανοιχτό βιβλίο εσύ φένεται πάντα ήσουν.Μόνη και ο δρόμος σου ερημικός πλανιέσαι και τα γόνατα σου πονεμένα.Ανοιχτό βιβλίο εσύ κλειδαμπαρωμένα οι άλλοι..δίνεσαι κούκλα μου και όταν τύχη να στ'ανοίξουν ματωμένα δάχτυλα από τις λεπτές σελίδες,δίνεσαι..καρδιά μου από τριαντάφυλλο και όλες οι αλήθειες σου πικρές,καρδιά μου από πικραμύγδαλο.

Christina Noe είπε...

Ax kamelaki mou st'alithia me diavazis...
Mia glikia kalinixta!

Ανώνυμος είπε...

Kαθημερινώς σε επισκέφτομαι! Μια όμορφη καλησπέρα:)