01 Απριλίου, 2008

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...

Σαν σαπιοκάραβα αραγμένα στα απόνερα του χρόνου.
Σαν φανατικοί οπαδοί ενός θεού που δεν γεννήθηκε ποτέ.
Σαν τους ανθρώπους που σε προσπερνάνε κάθε μέρα, με ρυθμούς γοργούς, ανήσυχους και φοβισμένους.
Σαν τα βλέμματα που γεμίζουν με λέξεις, πράξεις κι αριθμούς κι ύστερα ξεσπάνε σε δάκρυα.
Σαν αποτυχημένα τραγούδια που δεν βρήκανε τον δρόμο της εφήμερης δόξας.
Εσύ κι εγώ. Δυό φυσικά πρόσωπα που δεν βρέθηκε δρόμος να μας ενώσει... Νόμος να μας επιβληθεί.
Μείναμε όρθιοι να πολεμάμε όλα τα "σαν" όπως οι έφηβοι στην έξαρση της επανάστασης τους.
Ένα "σαν" για σένα κι άλλο ένα για μένα.. Γιατί δεν βρήκαμε λέξεις να περιγράψουμε χωρίς παρομοιώσεις αυτό που μας συμβαίνει.
Πως να το καταλάβεις αν δεν το νιώσεις πρώτα?
Μείναμε να πολεμάμε έναν πόλεμο αέναο σ'ένα στρατόπεδο εκτεθειμένο. Γιατί εσύ κι εγώ δεν διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο, τις εύκολες σχέσεις, τα εύκολα όνειρα. Γιατί εσύ κι εγώ πιστεύουμε ακόμα στο όνειρο κι αυτό είναι που μας κάνει να σηκωνόμαστε κάθε πρωί και να κοιμόμαστε κάθε βράδυ, σαν παιδιά που τα πήρε ο ύπνος στην αλάνα...
(Μακάρι να είχα το ταλέντο και να μπορούσα να ελέγξω καλύτερα τον χείμαρρο των σκέψεων μου... Ήθελα απλά να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς τους διαδικτυακούς μου φίλους που κάνετε τον κόπο να περνάτε χρόνο στην αλάνα μου, να διαβάζετε τις πιο βαθειές μου σκέψεις και να μου δείχνετε την χωρίς ανταλλάγματα εκτίμηση σας. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους εσάς που έχετε το θάρρος να μιλάτε ανοιχτά, να πιστεύετε ότι το όνειρο ακόμα ζεί και πως το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Νιώθω πολύ περήφανη και τυχερή που βρήκα κι άλλα παιδιά απ΄αυτή την πλευρά του καθρέφτη...)
Με απεριόριστη εκτίμηση κι αγάπη,
Christina Noe

10 σχόλια:

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Προσυπογράφω κάθε σου λέξη... Φυσικά και δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι. Αντιθέτως, είναι στο καλύτερό του σημείο: εκείνο που αντιστρέφουμε το αποτέλεσμα προς όφελός μας!

Καληνύχτα και φιλιά πολλά γειτονάκι... :-)

giannis είπε...

synexise na mas diakedazeis sthn alana ou ma kna mas empneeis me ta keimena sou

thamai edo gyro ktha se diabazo

Ανώνυμος είπε...

Μες στης φαντασίαςτα στενά.Πάντα μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας,ψάχνοντας αλήθειες έστω και πικρόχολες.Τα λόγια μας αυτά που τα χαρίζουμε τ'απόκρυφα μας,τις πιο μύχιες σκέψεις μας,αυτά που βγαίνουν ανόθευτα από την ψυχή μας.. Μια γλυκιά νύχτα και απο'μένα.

Dimitris είπε...

Δανείζομαι τη φράση του Μπρεχτ για να παρομοιάσω τον χείμμαρο των σκέψέών σου..."γιατί να λέμε βίαιο τον ποταμό και όχι τις όχθες που τον περιορίζουν".Στον καιρό της "τσιμεντοποιήσης" των πάντων γύρω μας,κυριολεκτικά και μεταφορικά,οι αλάνες σαν και τη δική σου αποτελούν οάσεις παρηγοριάς,ξενοιασιάς,παιχνιδιού,ξεκούρασης αλλά και προβληματισμού.Όπως σαν ήμασταν παιδιά και σταματούσαμε το παιχνίδι και μαζευόμασταν να μιλήσουμε για κάτι που μας φαινόταν τότε σοβαρό.Και λίγο μετά ξαναγυρίζαμε στο ανέμελο παιχνίδι.
Εύχομαι αυτή η αλάνα να μη γίνει ένας τσιμεντένιος γίγαντας όπως πολλές άλλες...Επαγωγικά εγώ, και νομίζω εμείς,σε ευχαριστούμε που η αλάνα σου είναι ακόμα αλάνα δίχως φράκτες.Καλό βράδυ

giannis είπε...

euxaristo gia ta kala sou logia k gia ta perastika....an k apo somatikh ygeia eimai ok
den xanomai,,apla kano mia stash gt yparxei ''kindynos'', tha to eksigiso apo to blog mou otan erthei h ora
se diabazo glikia mou k paizo sthn alana apla me pio lita sxolia pros to paron...se filo...keep dreaming

sen_saven είπε...

palia oi kalogeroi phgainan sthn erhmo exontas mono thn pisth tous sto 8eo..

edo milame gia autous pou feugoun gia thn erhmo kai den exoun tipota..kammia 'pisth',e?

Ανώνυμος είπε...

Πίστη υπάρχει φίλε sen_saven είναι στον χαρακτήρα του καθενός και αυτό δεν πετυχαίνετε με το να βρεθείς σε μια έρημο ή να πας μια Κυριακή στην εκκλησιά ανάβοντας κεριά και παριστάνοντας τον πιστό χριστιανό.Κάνοντας νηστεία και κουραφέξαλα.Ο Χριστός έκανε νηστείες προσευχές,μίλαγε για αγάπη αλλά τελικά τον σταυρώσανε οι δήθεν καλοί.Οι εκκλησία μαγαζάκι με ψευτοπαπάδες είναι ως επί το πλείστον.Κοντολογίς η πίστη είναι μέσα μας και την αναδεικνύεις σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής σου με σημείο αναφοράς την αγάπη.Καλό αρνί το Πάσχα σου εύχομαι.

sen_saven είπε...

@καμελια

όταν έγραψα 'πίστη' σίγουρα δεν αναφερόμουν μόνο στην θρησκεία..

δεν είναι στον χαρακτήρα μας η 'πίστη'..υπάρχουν πολλοί που 'πάσχουν' από μία παρατεταμένη κρίση πίστης..

η πίστη εκδηλώνεται στη ζωή μας με άξονα αναφοράς την αγάπη?
Δηλαδή αν δεν πιστεύεις ζεις με βάση την μη-αγάπη,άρα με το μίσος,ε?

Christina Noe είπε...

Kat'arxin den exo logia na sas efxaristiso OLOUS!!!Niotho pos sas xero ki as min sas exo sinantisi giati oloi esis grafete kai dinete kati apo tin psixi sas xoris fovo kai pathos gi'afto xeromai na pezo mazi sas kathe fora ite s'aftin tin alana ite stis gitonikes!
Sas xarizo akoma mia fora ena megalo EFXARISTO loipon!

Kamelia boro na po pos m'aresi afti sou i dinamiki plevra!!!

Kalosorizo kai ton sen saven pou pezi gia proti fora mazi mou.

Oso gia tin pisti... I pisti den exei me tipota na kani me poulimenous ekprosopous thriskion,oute me kathodigoumena pros paraplanisi "iera" kimena, oute me tin xristianosini pou alla didaske ki alla eginan. Ki afou milame gia tin sigekrimeni thriskia, i xristianosini didaski tin agapi afti kathe afti.Oloi osoi pane stin ekklisia simera to kanoun apo agapi ston theo i gia na sothoun kai na exasfalisoun ta meta thanaton? Oloi osoi dilonoun xristianoi agapane ton diplano tous ki an exoun ton enan xitona dinoun ton allon i o soson eafton sothito?
I megaliteri loufa ine to pisteve kai mi erevna..Afto apo mono tou gia mena leei polla..
Den thelo na fano katheti i na prosvallo tin thriskia kanenos ma diatiro to dikeoma na leo tin gnomi mou.
I pisti exei na kani me mas tous idious kai ta pistevo ta dika mas.

Afta.

Mia megali kalinixta se olous!

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας έχει τα δικά του πιστεύω σίγουρα.Πίστη λέγοντας όσον αφορά το Θείο άρα τον Θεό και αυτό λειτουργεί με γνώμονα την αγάπη.Υπάρχουν οι μεν και οι δε,αλίμονο δεν μίλησα για μίσος.Υπάρχουν άνθρωποι μιλώντας αναφορικά άσχετα με θρησκείες κτλ που δρουν με βάση τον ύπουλο ανταγωνισμό με σκόπο να ανέβουν γρήγορα τα σκαλοπάτια και την αποκώμιση χρημάτων που ίσως να μην αξίζουν οπότε η αγάπη πάει λίγο στην άκρη με την υπερτίμηση του Εγώ και όχι του πλησίον δηλαδή του συνανθρώπου."Πάντα άνθρωπον χρη φεύγειν τον σφόδρα φιλείν εαυτόν" που σημαίνει ο άνθρωπος δεν πρέπει να υπερεκτιμάει τον εαυτό του,να μην είναι εγωπαθείς.Πάντως είμαι υπέρ του πνευματικού πλούτου και όχι του υλικού και τις φιγούρας.