08 Απριλίου, 2008

ΑΝΟΙΞΙΑΣΕ...

Σαν θα με βρείς θα χάσεις τα λογικά σου. Κανείς ποτέ δεν τόλμησε να ξεδιπλώσει την παράνοια. Λήθινες σκέψεις έχουν κάνει κατάληψη εδώ και χρόνια στις αλάνες του μυαλού σου. Αν δεν αντέχεις ότι βλέπω κρύψου ξανά στο μυστικό σου μέρος. Ασφάλεια και πλασματική θαλπωρή θα είναι οι σύμμαχοι σου σ'ένα κόσμο που δεν λογαριάζει το γιατί.
Τα χελιδόνια έφεραν το μαντάτο της άνοιξης. Ευωδιάζει ο κόσμος απο τις πασχαλιές και τα τραγούδια. Όλα αλλάζουν τούτη την εποχή. Ίσως να φταίνε τα χρώματα που στέκουν προκλητικά σε κάθε γωνιά του δρόμου .
Έβαλα άρωμα την αύρα της θάλασσας και παράξενα στολίδια απο κάτι ξεχασμένους καλλιτέχνες που έβγαλαν πάγκο σε μια υπαίθρια αγορά για να επιβιώσουν. Η ομορφιά δεν κρύβεται εκεί που ψάχνεις. Σε βαμμένα πρόσωπα, σε ταιριασμένα ρούχα, σε ομοιόμορφες ατάκες. Αν σταματούσες λίγο, έστω για να ζυγιάσεις την ανάσα σου, θα έβλεπες το πραγματικό που ξεπερνάει τα όρια του πραγματικού, την ίδια την φύση που ανταγωνίζεται την φύση της. Αν σταματούσες για λίγο να κοιτάξεις τον κόσμο που τρέχει γύρω σου θα άλλαζε η ματιά σου.
Κέρδισαν την φήμη τους ξακουστά ηλιοβασιλέματα κι απέραντα τοπία. Μα όλα τα μικρά φτιάχνουν τα μεγάλα. Όπως γίνεται μ'εσένα και μ'εμένα. Λεπτομέρειες που μας κάνουν ξεχωριστούς.
Αυτό το δώρο που κρατάς στα χέρια σου έχει ημερομηνία λήξης και λέγεται ζωή. Είσαι ελεύθερος να το κάνεις ότι θέλεις, μα αν το χαραμίσεις να ξέρεις πως το μαράζι σου θα μείνει. Αυτό θες να μείνει απο σένα? Ένα μαράζι άκλαυτο?
Πλύνε το πρόσωπο σου να ανοίξουν καλά τα μάτια της ψυχής σου. Πάρε τραγούδι ακριβό απο τα κλαδιά των δέντρων και αθάνατο νερό απο τα βουνά του κόσμου. Βάλε ρούχα πρόχειρα κανείς δεν θα νοιαστεί και βγές να τρέξεις να προλάβεις ότι δεν έκανες.
Γέλα μόνο. Γέλασε όσο πιο δυνατά μπορείς και χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς. Το σήμερα πεθαίνει τα μεσάνυχτα και το αύριο μπορεί να ξεχαστεί και να μην έρθει....

13 σχόλια:

Dimitris είπε...

Όταν δεν βρίσκεις κάτι εξίσου όμορφο να πεις,να σχολιάσεις....κρείσσον εστί το σιωπάν...
Έτι μια φορά ένα απίστευτης ομορφίας κείμενο που δεν αφήνει περιθώρια διαφωνιών ή και θετικού σχολιασμού χωρίς να ελοχεύει ο κίνδυνος της στείρας επανάληψης.Τanti complimenti.Buongiorno

Christina Noe είπε...

Grazie tante gentile signore!!!
Molti bacci!

Morpheus είπε...

Πολύ όμορφο. Κρατάω αυτό :"Γέλασε όσο πιο δυνατά μπορείς και χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς. Το σήμερα πεθαίνει τα μεσάνυχτα και το αύριο μπορεί να ξεχαστεί και να μην έρθει....". Μακάρι να ερχόταν και η άνοιξη στις ψυχές μας. Σε χαιρετώ !

elf είπε...

...για κάμποσο καιρό
δε θα μάθεις τίποτ'άλλο από το να
γελάς
γελάς
γελάς
ΓΕΛΑΣ
Γ Ε Λ Α Σ
Γ Ε Λ Α Σ
χωρίς σταματημο
(ΝΤΑΣΣΙΝ)

Ανώνυμος είπε...

Όμορφο το κείμενο σου γλυκιά Χριστίνα..μακάρι τα ονειρέματα σου ανθόσπαρτα να'ναι και πάντα να γεννούν ελπίδες..

Bitchy Bitch είπε...

ΠΑ ΝΕ ΜΟ ΡΦΟ !!!

Christina Noe είπε...

Sas efxaristo poli glika kai trella mou koritsia!!!
Filia polla!!

giannis είπε...

oi last 2 paragrafoi einai gia protoselido.....

eyge....dikio exeis opos sta pio polla texts ma.... poios akolouthei tis simboules sou??????

Christina Noe είπε...

Simvoules...Den xero pios tha borouse na tis akolouthisi apla isos me mia diaforetiki apopsi na boreso na doso kai mian alli optiki.Opios theli...akolouthi!!!
Kalo sou apogevma johny!!!

giannis είπε...

to thema einai pos prepei na tis akoloythisoume ma den einai eykolo...
pantos niotho pos plisiazei for me h ora ths krisis...toy na kano oti thelo k psaxno, tou na ziso opos les esy

kalinixta sou

Christina Noe είπε...

Exoume setari sto mialo mas ti ine efkolo kai diskolo.Isos opos exoume kani tin zoi mas na ine kapos pio poliploko na kanoume oti eprepe na kanoume ex'arxis.
Den iparxi epanalipsi opos tha elege ki o kountera,gia na energisis allios. Just one lifetime!!!
Oso gia tin krisi esi xeris... Kathe skeftomenos anthropos to patheni opote don't worry!
Ola kala tha pane arki na to pistepsis.

giannis είπε...

na pistepso ti? oti tha pan kala?
k ti einai kala gia mena???
m????
edo se thelo noe.....
den exo poly time na sou grapso mail..sorry ma pizo

Christina Noe είπε...

Gianni den boro na sou po ego ti tha pistepsis oute pos tha kontrollaris tin zoi sou.To oti ego ektheto tis apopsis mou den exei na kani me ton kathena prosopika,oute tha paro kanenan apo to xeri...Pote den to ekana den tha to xekiniso diadiktiaka...
Kalo apogevma!