22 Μαρτίου, 2008

ΕΓΩ,ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...

Ποτέ δεν συμβιβάστηκα, ακόμα κι όταν ήταν για το καλό μου. Ήμουν πάντα πιστός δούλος στις παράλογες επιθυμίες μου. Κάποιοι μου είπαν πως είμαι ανήσυχο πνεύμα. Κάποιοι άλλοι απλά παρανοϊκή. Δεν με ένοιαξε ούτε μια φορά το τι θα πεί ο κόσμος κι έτσι δεν κράτησα ούτε την μια διατύπωση ούτε την άλλη.
Είχα κι εγώ ταμπέλες για την πάρτη μου αλλά δεν με ικανοποιούσαν. Ήταν ανεπαρκείς. Αν έλεγα το ένα αναιρούσα το άλλο κι εγώ ήμουν όλα και τίποτα απ'αυτά. Τώρα πια όταν μου λένε "πές μας κάτι για σένα" απλά χαμογελάω. Για να είμαι ειλικρινής πάντα αυτό κάνω. Έχω γίνει αρκετά καλή μάλιστα τόσο που έχω εγκλωβιστεί στην ίδια μου την εικόνα. Κατάφερα με ένα αρκετά παράδοξο τρόπο να με εγκλωβίσω σε μια βιτρίνα τόσο καλοφτιαγμένη που σε κρατάει εκεί. Το κατάστημα είναι κλειστό λόγω συντήρησης αλλά η βιτρίνα είναι φωτισμένη θριαμβευτικά.
Δεν είναι πως δεν θέλω απλά μερικές φορές βάζω την χαρούμενη διάθεση για πλύσιμο κι έτσι δεν έχω τι να βάλω όταν βγαίνω έξω. Κάνει κρύο βλέπεις κι αργεί να στεγνώσει. Όχι πως το καταλαβαίνει κανείς. Οι άνθρωποι κρατάνε απο σένα αυτό που μπορούν ν'αντέξουν και να χειριστούν.
Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Σίγουρα θα μπορούσα να εκφραστώ καλύτερα ώστε να μην φτάνω σε τέτοια αδιέξοδα. Αλλά και πάλι τι σημασία έχει?...

12 σχόλια:

giannis είπε...

pernas fash apisteyths empneyshs...
eyge...an k ta pio polla einai thlimena....
loipon...an h eikona pou eidame xtes einai h dikia sou tote meine egklobismenh noe...einai poly kalh k akoma kan h bitrina einai omorfa fotismenh sigoura kai to proion toy katasthmatos aksizei polla k prepei nanoikseis syntoma....
think positive....xreiazontai oi stigmes anazhthtshs k isos k pikras ma xamogela gt einai apo ta pio dinata sou simeia

Dimitris είπε...

Πόσες φορές κάνεις πράγματα απλά γιατί πρέπει!!Άθλιο ρήμα για αυτό και απρόσωπο,εγώ πρέπει,εσυ πρέπει,αυτοί πρέπει.Το υποκείμενο μπορέι να αλλάζει το ποιόν της ενέργειας ποτέ.Βαριέμαι!!Δεν πρέπει,το ξερώ απλά το θέλω,μου αρέσει!!Βαριέμαι να ασχολούμαι με τα πρέπει.
Το έχω ξαναπεί:είμαι αύτός που είμαι γιατί το θέλω,όχι γιατί πρέπι και αυτή τη συμβουλή δίνω σε μαθητές,φιλούς,σε όλους.
Δε με νοιάζει τι λένε οι άλλοι για μένα.Οι ταμπέλες είναι περιοριστικές όσο και ρατσιστικές και χρησιμεύουν μόνο στους δρόμους.
Ούτε κι εγώ ξέρω τι είμαι αλλά το ψάχνω και πάλι όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί το θέλω.Και τα έχω βρεί στα περισσότερα τουλάχιστον με τον εαυτό μου.Εν τέλει αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία,γιατί στο βασίλεμα του ήλιου ξέρω πως θα'μαι μόνος και θα λογοδοτήσω μόνο σε μένα.

Υ.Γ.από όλες τις μάσκες που καιημερίνα υποχρεωτικά φοράμε,η καλύτερη είναι ένα απλό μα αληθινό χαμόγελο,μόνο και μόνο επειδή είναι μεταδοτικό, που θα'λεγε και ο Μικρούτσικος(μακριά από μας)

Ονειροφερμένος είπε...

Άλλη μια μάσκα για το ράφι μας..
Αισθάνεσαι την στιγμή με το δικό σου τρόπο κι απλά φοράς την μάσκα σου για να μην σε πουν οι άλλοι και πάλι παράξενο..
Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.. χμμ..
Κράτα σφιχτά τις στιγμές σου. Αξίζουν όσο δεν φαντάζεσαι..
Ξέφυγα απ' το θέμα..?
Αλλά και πάλι τι σημασία έχει?

Christina Noe είπε...

Telika to pio simantiko ine afto.Na vris tis dikes sou isorropies.Na ta vris me ton eafto kai tis paraxenies sou.Na vris to kouragio na petaxis tin maska ki as min exei ragisi.Alla pos?
Alla kai pali onirofermene mou ti simasia exei?...
O kosmos sinexizete me i xoris maskes..Me i xoris ta dika mas anoita pexnidia...Me i xoris emas...
Imaste oloi sto pexnidi i ousia ine pos tha pexoume ta xartia mas, san apotiximenoi ithopii i san protagonistes?...

giannis είπε...

noe mou to thema einai na ksereis ti xartia exeis esy....
akoma k an ksereis oti oi allooi exoun kalitera prepei na paikseis..
isos xreiastei na mpllofareis kai na xontryneis to game....stadar kapoia stigmh se kapoia partida tha prepei na pas k paso...ma to paixnidi den exei mia partida mono...
me maskes h xoris bges kai paikse...

Christina Noe είπε...

Kala ta les re giannako..
Apla merikes fores niotho pos pezo monopoli kai me ton ena tropo i ton allon me exoyn klisi filaki.
Ki etsi perimeno tin sira mou gia na pexo...

giannis είπε...

tote psakse tropo naposraseis apo th fylakh
k apoti katalaba xtes, dynamh exeis asteireyth

Christina Noe είπε...

Sissorevmeni alla poli nai...
Isos perimeni ki afti mazi m'emena

giannis είπε...

mh thn afiseis na wait polu
ase k th dynamh ksena free
kiniga esy th tyxh sou....
pare th katastash sta xeria sou
dokimase, des, gela, mila ,zise

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

"Ποτέ δεν συμβιβάστηκα, ακόμα κι όταν ήταν για το καλό μου. Ήμουν πάντα πιστός δούλος στις παράλογες επιθυμίες μου. Κάποιοι μου είπαν πως είμαι ανήσυχο πνεύμα. Κάποιοι άλλοι απλά παρανοϊκή. Δεν με ένοιαξε ούτε μια φορά το τι θα πεί ο κόσμος κι έτσι δεν κράτησα ούτε την μια διατύπωση ούτε την άλλη.
Είχα κι εγώ ταμπέλες για την πάρτη μου αλλά δεν με ικανοποιούσαν. Ήταν ανεπαρκείς."

Θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ... Τι ώραια!

Γεια σου γειτόνισσα! Τώρα είδα ότι με προσέθεσες στα λινκς σου. Ευχαριστώ! Χαρούμενα παιχνίδια να έχουμε. Φιλιά :-)

Ανώνυμος είπε...

Και η ζωή ένας τροχός μεγαλός,κύκλους κάνει.Ζωή δίχως αγάπη..κυκλωμένη κι αυτή παραδωμένη σε αισθήσεις και ακρόνειρα,σε αρώματα και μύρια χρώματα.Η τύχη δεν κυνηγιέται τα όμορφα πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις λένε.Άλλωστε η ζωή μια περιπέτεια είναι,ένα καράβι μεγάλο και πλήρωμα εμείς,πότε φουρτούνες θα΄χει η θάλασσα και πότε λάδι θα'ναι.Πάντα μια βαθυκόρη θα'ρχεται και θα την καθαρίζει.Έτσι και η ψυχή σου,να δίνεσαι κάθε ώρα και στιγμή.Άλλωτε θα πικρένεσαι,άλλωτε θα ευχαριστιέσαι και θα ευδοκιμείς.Οι σχέσεις χρειάζονται αλατοπίπερο,ειδάλως θα βρεθείς στη ΜΟΝΟτονία.. ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ Christi

Christina Noe είπε...

Anefeli:Kalispera gitonaki.Xerome pou sibleoume s'aftin tin aperanti thalassa!
Kamelia:Exeis ena monadiko tropo pou pragmatika thavmazo sto na dinis sta pragmata mia magia sxedon exopragmatiki.
San ton ourano i zoi miazi..
Filia kai stis dio sas!!!